Behandelingen honden en katten trimmen

 

Honden en katten trimmen:
Ook katten kunnen soms wel wat professionele vacht verzorging gebruiken met name langharige katten. In overleg met u wordt de hond getrimd naar de rasstandaard of eventueel in gewenst ander model mits de vachtstructuur van de hond dit toelaat. Wanneer u uw hond of kat bij mij laat trimmen, worden ook de nagels geknipt, oren schoongemaakt, het gebit nagekeken en natuurlijk krijgt de hond een lekker verfrissend bad. Kortom, een volledige schoonheidsbehandeling voor uw hond of kat.

Plukken

Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenlaag niet vanzelf uitvalt. Deze moet er handmatig worden uitgeplukt. Dit dient 2x tot 4x per jaar te gebeuren als het haar plukrijp is.

Knippen

De vacht met de schaar ingekort en/of in model gebracht.

Effileren

Met een aan één kant getande schaar wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect.

Scheren

Hierbij wordt de vacht met een tondeuse ingekort, de lengte hiervan is afhankelijk van de scheerkop die gebruikt wordt.

Anti-verharing behandeling

Hierbij wordt de hond bij of door zijn rui geholpen. Honden hebben hier vaak veel baat bij, want alle jeukende en dode losse haren worden verwijderd. De beste periode om deze behandeling te doen, is als de hond op zijn top van de rui is (in huis erg veel haren verliest). Vaak is na deze behandeling het verharen een groot stuk verminderd. Vooral kortharige honden hebben hier baat bij (bijvoorbeeld Labrador, Beagle)

Ontwollen

Sommige honden hebben een dikke, wollige ondervacht. Deze wordt er met een speciale kam uit gehaald om klitten en vervilten te voorkomen.

Puppy trim

De meeste mensen wachten te lang met de eerste trimbeurt van een pup of hond, met vaak als gevolg dat de pup klitten krijgt en geen leuke eerste ervaring heeft met de trimsalon. Het beste is als de pup komt in zijn socialisatie fase: 7 tot 12 weken. Een puppy trim houd in: de pup loopt en snuffelt even rond in de trimsalon en de pup wordt op de trimtafel geplaatst. Hierbij wordt de pup geborsteld en gekamd. De nageltjes worden indien nodig geknipt, de pup kan eventueel ook gewassen worden.
De pup wordt veel beloont, zodat hij een prettige ervaring krijgt met de trimsalon. Voor de pup zal de tweede (volledige) trim behandeling  dus veel beter afgaan omdat hij al bekend is met de salon.

Knippen van nagels

Los van de trim behandelingen kunt u bij mij ook terecht voor het knippen van nageltjes. Hier kan gewoon een afspraak voor worden gemaakt, ook voor konijnen en cavia’s.

Kam-, borstel- of wasbeurt

Ook is het mogelijk dat de hond langskomt om goed geborsteld en gekamd te worden. Sommige honden eigenaren willen soms hun hond langharig houden, maar hebben vaak moeite met het onderhouden van de vacht. Om klitvorming te voorkomen, komen de honden eens in de 4 tot 12 weken om alleen goed uitgekamd te worden. Het is ook mogelijk dat de hond alleen komt om lekker gewassen te worden.
Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de baas. U kunt beginnen met borstelen en kam daarna de vacht goed door. Vooral achter de oren, op de borst en buik en in de oksels en liezen ontstaan vaak klitten. U verwijdert zo veel dood haar en behoudt zo uw hond een fraaie glanzende vacht. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Maak het met een hondenkoekje zo leuk mogelijk en begin met korte momenten. Op deze manier leert uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk te accepteren als de etensbak. Vraag mij gerust om advies. Ik kan u ook laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is.
Ik kan de eigenaar van een pup of hond ook advies geven over de vachtverzorging die het beste bij de vachtstructuur van de pup of hond past.