Wat gebeurt er in de trimsalon?

 

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, staat u hem/haar enkele uren af aan de trimmer. Dat is voor beide wel even wennen. Wen daarom alvast uw hond op jonge leeftijd aan de trimmer en de trimsalon. Maak uw wensen voor het trimbezoek telefonisch kenbaar aan de trimmer, zodat u het afscheid kort kunt houden en de trimmer direct aan de slag kan. Uw hond zal de eerste keer de trimtafel vreemd vinden, maar dat went snel.

Kammen / Trimmen

Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De trimmer kamt de vacht van de hond helemaal door en verwijderd eventuele klitten. U kunt uw hond het ‘ontklitten’ besparen als uzelf uw hond regelmatig kamt. Na de kambeurt, krijgt uw hond een trimbeurt, passend bij het vachttype.

Wassen / Modelleren

Voor de trimbeurt wordt de hond, als de vacht het toelaat, gewassen in bad en daarna met de föhn gedroogd. Als de vacht volledig droog is, wordt de hond verder in model gebracht dat precies past bij zijn ras.

Hond moet wennen aan zijn nieuw coupe

Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Vergelijk het maar eens met uzelf als u uw eigen haar pas heel kort hebt laten knippen. Dat is wennen. En dat geldt ook voor de hond. De hond moet wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het ‘gevoel’ dat een nieuwe coupe met zich meebrengt.